Membelanjakan Jutaan Lotto Anda

lotto

Hanya kerana permainan lotto secara rawak tidak bermaksud anda harus bergegas ke dalamnya tanpa rancangan. Dan jika anda menggunakan wang yang besar, anda pasti mempunyai idea bagaimana anda berhasrat untuk menghabiskan semua barang rampasan itu.

Wang Lotto Keseluruhan Yang Hilang

Sekiranya laporan  DOWNLOAD MEGA888 Android boleh dipercayai, cara paling popular untuk menggunakan wang yang dimenangi dari loteri adalah membazirkannya. Terdapat banyak contoh, termasuk Keith Bryce (yang memberikannya kepada keluarganya dan melabur dalam usaha perniagaan yang gagal) dan Michael Carroll (yang menggunakannya dalam gaya hidup ‘pesta’ baru yang merangkumi banyak rumah, kereta mewah dan kokain) . Bagi mereka, wang itu tidak banyak membantu.

Walaupun sangat menggoda untuk mengeluarkan wang lotre anda, pakar kewangan menasihatkan untuk menggunakannya selama mungkin. Ini benar terutamanya jika anda akan memilih pilihan pembayaran anuiti. Sekiranya anda berbelanja dari sudut pandang seseorang yang sudah mempunyai berjuta-juta tetapi sebenarnya hanya mendapat cek anuiti bernilai ribuan, sangat mudah bagi anda untuk jatuh hutang.

Jackpot Berjimat

Semakin banyak pemenang loteri menyedari bahawa hadiah jackpot adalah peluang terbaik bagi mereka untuk melabur dan menjadikan jumlahnya bertambah lebih besar. Brad Duke, seorang instruktur kecergasan dari Idaho, membawa pulang sejumlah $ 85 juta sekali gus memenangi jackpot Powerball pada tahun 2005. Setelah menubuhkan yayasan keluarga $ 1.3 juta, dia mengupah beberapa penasihat kewangan kerana dia merancang untuk melabur hampir $ 80 juta dalam bon, minyak dan hartanah.

Jackpot lotto akan memberi anda sejumlah wang – apa yang anda perlukan untuk membuat pelaburan seperti harta tanah dan saham premium. Mereka memerlukan banyak modal, tetapi mereka juga memberikan hasil yang tinggi dalam jangka sederhana hingga jangka panjang. Sekiranya anda mendapat wang tunai (dan anda pasti akan berjaya sekiranya anda memenangi loteri), pelaburan semula barang rampasan adalah cara yang bijak.

Sebab yang Baik

Banyak pemenang lotto yang ditemu ramah melihat hadiah mereka sebagai berkat, kadang-kadang bahkan tanggungjawab. Itulah sebabnya mengapa banyak, terutama orang tua dan yang cenderung keagamaan, lebih suka memberikan sebahagian daripada kemenangan loteri mereka kepada masyarakat melalui sumbangan amal dan persepuluhan kepada organisasi agama. Itu juga yang difikirkan oleh Ihsan Khan.

Khan, seorang warga negara Pakistan-Amerika, mengaut wang jackpot Powerball $ 18 juta dolar dari DC Lotto. Setelah membeli beberapa barang mewah, dia kembali ke Batagram, kampung Pakistan di masa mudanya, dan berlari mencari Nazir, mirip dengan seorang walikota. 48 jam setelah dia terpilih ke jawatan itu, Gempa bumi berkekuatan 7.6 Kashmir melanda.

Selain menangani semua perbelanjaannya yang berkaitan dengan pekerjaan di luar saku (dia tidak mendapat gaji dari pemerintah), Khan memutuskan untuk membangun semula kampung yang miskin dan hancur. Dia secara peribadi menghabiskan ratusan ribu dolar dari akaun banknya sendiri untuk membeli makanan, ubat-ubatan dan bahan binaan dari kampung yang dilanda musibah. Bagaimana untuk tanggungjawab sosial?

Tiba-tiba memiliki beberapa juta dolar tambahan selalu menjadi pengalaman yang menarik kerana anda tiba-tiba bebas melakukan banyak perkara. Tetapi dengan kemenangan pemenang loteri nouveau baru-baru ini yang mendapati diri mereka kembali di rumah miskin, semua orang mengetahui bahawa memenangi jackpot lotto itu mungkin sama sukarnya dengan menggunakannya dengan bijak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *